Θεσσαλονίκη Δευτέρα 22 Ιαν 2018

Άνθρωποι


Κοινό χαρακτηριστικό των ανθρώπων των σχολείου YES είναι η αγάπη για τη δουλειά μας, ο υψηλός βαθμός κατάρτισης και εξειδίκευσης στη διδασκαλία ξένων γλωσσών σε παιδιά και ενήλικες και η εμπειρία στην εφαρμογή σύγχρονων, καινοτόμων και δοκιμασμένων εκπαιδευτικών μεθόδων. Η βασική ομάδα μας αποτελείται από τα ακόλουθα στελέχη:

Μακαλέκα Ευαγγελία – Ιδρύτρια, Γενική Διευθύντρια και Καθηγήτρια Αγγλικών

Η κ. Μακαλέκα είναι απόφοιτος Αγγλικής Φιλολογίας του ΑΠΘ και διαθέτει 35ετή εμπειρία στη διδασκαλία αγγλικών. Κατά τη διάρκεια της καριέρας της έχει παρακολουθήσει πλήθος επιμορφωτικών σεμιναρίων, έχει συντάξει σειρά άρθρων και συμμετείχε ως ομιλήτρια σε πάνελ συνεδρίων με αντικείμενα τη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας και την ορθή λειτουργία των φροντιστηρίων ξένων γλωσσών.

Τσακίρη Μαρία – Επιχειρησιακή Διευθύντρια και Καθηγήτρια Αγγλικών

Πτυχιούχος Αγγλικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας με μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Anglia Ruskin (Cambridge). Διδάσκει αγγλικά όλων των επιπέδων σχεδιάζοντας παράλληλα τη διδακτέα ύλη στα φροντιστήρια YES από το 2004, ενώ ανέλαβε καθήκοντα επιχειρησιακής διευθύντριας στο σχολείο της Πυλαίας το 2007. Έχει παρακολουθήσει εξειδικευμένα σεμινάρια μεθοδολογίας της διδασκαλίας αγγλικών, παιδικής ψυχολογίας, σχεδιασμού διδακτέας ύλης και διαχείρισης τάξεων.
 
Θεολογίδου Μαρία – Καθηγήτρια Αγγλικών

Αποφοίτησε από το τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ και στη συνέχεια απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Οπτικοακουστική Μετάφραση από το Πανεπιστήμιο του Surrey. Διδάσκει αγγλικά όλων των επιπέδων από το 2004 και εξειδικεύεται στη συστηματική υποστήριξη των ασθενέστερων μαθητών, στον σχεδιασμό και την υλοποίηση δραστηριοτήτων που ενισχύουν την κριτική ικανότητα των παιδιών και στην αξιοποίηση διαδικτυακών εκπαιδευτικών εφαρμογών.

Christopher Lees - Καθηγητής Αγγλικών

Σπούδασε σύγχρονες γλώσσες στο Πανεπιστήμιο του Birmingham, και έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη μετάφραση από το ινστιτούτο γλωσσολογίας στο Λονδίνο. Συνέχισε της σπουδές του στην Αθήνα στο τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και στο τμήμα γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου. Αυτή τη στιγμή είναι υποψήφιος διδάκτωρ γλωσσολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, μιλάει άψογα Ελληνικά και έχει μεγάλη εμπειρία στη διδασκαλία σε Πανεπιστημιακά τμήματα, Κολλέγια και Κέντρα ξένων γλωσσών. Έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα, συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα και σε επιστημονικά συνέδρια, Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι στην κοινωνιογλωσσολογία, στην κειμενογλωσσολογία, στην επικοινωνιακή μέθοδο διδασκαλίας της γλωσσας και στη μετάφραση.

Όλγα Ντίνα - καθηγήτρια Αγγλικών

Απόφοιτος Αγγλικής φιλολογίας του ΑΠΘ. Κάτοχος του QTS από το Βρετανικό εκπαιδευτικό συμβούλιο στην Αγγλία. Επιτηρήτρια και οργανώτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο “Όμηρος Language&Cultural School” στην Αυστραλία. Έχει εκπαιδευτεί στις μαθησιακές δυσκολίες και έχει εξειδίκευση στη διδασκαλία Αγγλικής γλώσσας σε παιδιά προσχολικής ηλικίας. Έχει διδάξει σε παιδιά και ενήλικες σε κέντρο Αγγλικής γλώσσας στην Ιταλία.

Ευθυμίου Χρύσα - Καθηγήτρια Αγγλικών

Απόφοιτος Αγγλικής φιλολογίας του ΑΠΘ. Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Θέμα διπλωματικής εργασίας στα πλαίσια του μεταπτυχιακού: "Αναπτύσσοντας δεξιότητες και στρατηγικές ανάγνωσης μέσα από τη διδασκαλία των παραμυθιών". Ασχολείται με τη δημιουργική γραφή και με τη σύνθεση ποιημάτων και μικρών ιστοριών.


Γραμματειακή Υποστήριξη

Αβραμίδου Λένα: Υποψήφια διδάκτωρ δασολογίας ατο ΑΠΘ

Γεωργιάδου - Εφετζή Φωτεινή: Καθηγήτρια μουσικής

 

newsletter
Μέλος των Member of
palso tesol iatefl gls
Ακολουθήστε μας Follow us
Login-icon Login
back-to-top